Снимка: Булфото, архивБританският премиер Борис Джонсън заяви и днес, че пълната

...
Снимка: Булфото, архивБританският премиер Борис Джонсън заяви и днес, че пълната
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Пълната карантина няма да бъде толкова строга както през март и април

Снимка: Булфото, списък

Британският министър председател Борис Джонсън заяви и през днешния ден, че цялостната карантина в страната е наложителна, поради протичащото се с Ковид-19.

Джонсън отбрани решението си да наложи цялостна карантина в Англия за четири седмици  в изказване в Народното събрание, написа bnr.bg.

Мярката би трябвало да влезе в действие от четвъртък, като в сряда депутатите в Камарата на общините ще я гласоподават.

Има сериозна опозиция против цялостната карантина измежду депутатите от Консервативната партия на премиера, които считат, че тя ще бъде пагубна за бизнеса.

Борис Джонсън обаче  още веднъж посочи, че при тази статистика държавното управление няма опция . Той означи, че цялостната карантина няма да бъде толкоз строга както през март и април, защото учебните заведения и университетите остават отворени, ще продължат да се организират и спортните надпревари.

Схемата за погашение на 80% от заплатите на пуснатите в насилствен отпуск служащи ще продължи до края на карантината.

Премиерът даде обещание удвояване на помощите за самонаетите. Ето какво съобщи Джонсън във връзка на опасенията, че карантината може да бъде удължена:

“Нека да подчертая, че тези ограничения са лимитирани във времето. След четири седмици, на 2 декември, ще изтече времето им и ние имаме желание да се върнем към схемата от локални карантини според от данните, като Народното събрание ще има думата да утвърди идващите стъпки “.

Лидерът на опозицията Киър Стармър съобщи, че лейбъристите ще поддържат гласуването в Народното събрание, само че бе остро сериозен, че Джонсън още веднъж демонстрира непросветеност, че  пропилява скъпо време и се е забавил с мярката.

С помощта на гласове на опозицията и макар протеста измежду торите се чака министър председателят да няма проблеми при гласуването в сряда.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР